Filtrul cautat

Anvelope R16

Filtrați după:

Deschideti filtrul

Index

Preț

pana la
lei

Marca


Arata tot

Etichetare UE

pana la

Vânzător


Arata tot

Opțiuni Suplimentare

Evaluarea medie a testelor

pana la

Categoria de prețuri

ANVELOPE R16 – PENTRU MAȘINI COMPACTE ȘI MIDDLE CLASS

Cei care sunt în căutarea unor anvelope noi pentru mașină trebuie mai întâi să verifice în documentele mașinii care e dimensiunea potrivită. De obicei, pentru multe tipuri de mașini compacte și mid size, dimensiunea de cauciucuri r16 este cea potrivită. Există și modele noi de Golf care sunt echipate cu cauciucuri pe 16.

ECHIPARE CAUCIUCURI R16

Un diametru de cauciucuri 16 inch înseamnă un diametru al anvelopei de 40.64 cm. Nu doar mașinile mid size sunt echipate cu anvelope de aceste dimensiuni ci există versiuni disponibile chiar și pentru SUV-uri offroad, pentru camioane, camionete și chiar dube. Există anvelope pe 16 inch care sunt destinate motocicletelor. Cauciucuri r16 pot fi echipări care să ofere mașini un confort ridicat și care să susțină un stil sportiv și dinamic de condus.

CAUCIUCURI 16 INCH – REZULTATELE LA TESTE

Există anvelope 16 inch destinate atât condițiilor de vară cât și celor de iarnă și există producători care oferă chiar cauciucuri 16 inch all season. Dimensiunea de 16 inch în ceea ce privește anvelopele este destul de populară, drept pentru care există pe piață destul de multe variante de asemenea cauciucuri, de la producători de top sau de la producători mai puțin cunoscuți, pe fiecare categorie de preț (există multe cauciucuri pe 16 pret bun). În cadrul testelor desfășurate de publicații sau instituții din domeniul auto, anvelopele de 16 produse de Pirelli s-au detașat, cu rezultate foarte bune. Dar o surpriză vine și din partea Apollo (producător indian de anvelope) a cărui anvelope pot concura cu anvelope ale producătorilor de top.

Rezultatele testelor pe anvelope de 16 inch dedicate sezonului rece, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de anvelope Pneus Nokian și Goodyear.

CUM SE CITEȘTE O ANVELOPĂ

Pe lângă diametru, e important să cunoști și celelalte trăsături ale anvelopei care trebuie echipată pe mașina ta. Dimensiunea este de obicei inscripționată pe lateralul cauciucului. De exemplu, o anvelopă 205/55 R16 91 V se va traduce astfel: primul set de cifre dă indicii despre lățimea benzii de rulare (măsurată în milimetri). Această lățime depinde de janta pe care este montată. Apoi, al doilea set de cifre inscripționat pe anvelopă (în cazul de mai sus este vorba de 55) se referă la talia anvelopei în procente, din lățimea benzii de rulare. Litera R trecută înainte de diametru ne comunică faptul că acea anvelopă este radială. Acest lucru face referire la construcția carcasei anvelopei – este vorba de o anumită arhitectură – fire din pliuri extinse și dispuse în unghiuri de 90 de grade, apoi o curea din sarme care stabilizează carcasa. După diametru (în cazul exemplului de mai sus este vorba de 16 inch), pe o anvelopă este de obicei inscripționat indicele de sarcină, de greutate, care în acest caz este de 91. Litera V este indicele de viteză.

În concluzie – există multe tipuri de anvelope r16 pe piață iar decizia asupra celei mai potrivite pentru tine trebuie să includă și o analiză asupra mărcilor de cauciucuri care există în magazine. Nu uita, pentru a găsi anvelopa perfectă pentru tine, trebuie să prioritizezi și ce ai nevoie în materie de trăsături precum stabilitate, aderență, distanță de frânare, indice de viteză, etc.

Va rugam sa alegeti maxim 4 produse de comparat:

a anumitor produse 12277
vedeți mai multe 20
a anumitor produse 12277
Ist eine bezahlte Anzeige
In sus