Eticheta UE pentru anvelope

Ca parte a Planului de acțiune privind eficiența energetică, eticheta UE privind anvelopele a fost lansată pe 1 Noiembrie 2012. De acum înainte, anvelopele pentru vehiculele cu motor sunt echipate cu acest marcaj în cadrul Uniunii Europene și informează despre consumul de carburant, aderența pe teren umed și clasificarea fonică a produsului respectiv. Am compilat toate informațiile relevante pentru dvs..

Eticheta anvelopei este împărțită în trei categorii diferite, care sunt evaluate separat.

1. Rezistență la rulare

Rezistența la rulare a anvelopei afectează în mod direct consumul de combustibil al vehiculului dvs. Cu cât rezistența la rulare este mai mică, cu atât consumați mai puțin combustibilul. Cea mai bună clasificare din această categorie este litera "A" cu culoarea verde, în timp ce un "G" roșu este cea mai slabă calitate. Litera "D" nu este atribuită. De la A la G, consumul pentru 100 km crește cu 0,1 l cu fiecare literă.

2. Aderență umedă

La aderența pe teren umed, se evaluează distanța de frânare pe drumurile umede. Clasificarea este de la "A" verde la "G" roșu. Oricum, literele "D" și "G" nu sunt atribuite în prezent. Clasificarea se bazează pe o viteză de 80 km / h. De la A la F, distanța de frânare crește cu fiecare literă.

3. Emisiile de zgomot

Emisia de zgomot este volumul de zgomot produs de o anvelopă în timp ce conduceți. Valoarea absolută in decibeli este dată. Valorile sunt împărțite în trei clase de rating, reprezentate de linii spre dreapta urechii în ilustrație. Cu cât liniile sunt mai negre, cu atât este mai tare este anvelopa. Un nivel de zgomot continuu mai mare de 80 de decibeli poate duce la probleme de sănătate.

In sus