Diesel fără emisii de NOXE? Ar putea fi posibil!

Universitatea Loughborough se poate să fi realizat o adevărată descoperire de curățare a motorinei.

O echipă britanică de cercetători de la Universitatea Loughborough din Leicestershire, Anglia, susține că are un nou sistem de reducere și, eventual, de eliminare a emisiilor NOx periculoase de la motoarele diesel. Echipa spune că având un sprijin adecvat (a se citi: bani) tehnologia ar putea ajunge pe piață în doi ani.

Acest sistem se numește ACCT, pentru tehnologia de generare și conversie a amoniacului și transformă AdBlue, așa-numitul lichid de evacuare diesel, utilizat la cele mai multe vehicule diesel, într-o soluție bogată în amoniac, care descompune oxizii de azot în azot și apă inofensivă. Cheia este că legată de faptul că ACCT poate funcționa la temperaturi scăzute, în timp ce AdBlue trebuie să se ridice la temperaturile normale de funcționare pentru a oferi un mod de exploatare corect.

Rapoartele preliminare, bazate pe un studiu al taxiurilor Skoda arată că pot capta 98% din emisiile NOx, comparativ cu 60%, cât oferă sistemul actual. Profesorul Graham Hargrave, unul dintre liderii studiului, spune că NOx este doar primul pas. "NOx este o chestiune serioasă", a spus el, "fiind, într-adevăr, o problemă punctuală de rezolvat. Este importantă doar într-o mică selecție de locații. Rezolvați-o și puteți continua cu reducerea emisiilor de CO2, care este importantă peste tot. "

Echipa declară că ar dori să colaboreze cu un important furnizor în acest sens, și nu doar cu un singur producător, pentru a accelera procesul de rezolvare a problemei. Această cercetare survine în timp util, având în vedere că atât orașele, cât și țările lumii, încearcă să-și dea seama cum să curățe aerul cât mai rapid și mai bine. Roma, împreună cu Parisul, Madrid, Mexico City și Atena, Grecia, au planuri de a interzice motoarele pe motorină, fie în interiorul orașelor, fie în interiorul orașelor.

Porsche se leagă de acest tip de combustibil pentru cel puțin o altă generație a modelului Cayennes, în timp ce FCA intenționează să scape de acesta până în 2022. Ford tocmai a adăugat un nou model de Power Stroke V-6 gamei F-150. Indiferent de modul cum se vor rezolva lucrurile, toți producătorii vor trebui să fie din ce în ce mai atenți în această privință.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus