Top 5 greșelile de evitat pe traseele de off-road

Încerci să treci prin albia nămoloasă a unui pârâu de munte cu autoturismul tău 4 × 4, ambalezi motorul și mașina începe să sape niște șanțuri adânci, când dintr-o dată constați că te-ai blocat. Având centrul ridicat, anvelopele tale de off-road se rotesc în gol și împrăștie noroi și frunziș în zona din apropiere, iar tu mânuiești volanul plin de frustrare. Din fericire, amicul tău este acolo să te ajute. Dar dacă nu era? Și dacă nu ai fi fost într-o zona cu semnal GSM pentru a apela pe cineva?

Un astfel de scenariu nu este deloc un exercițiu de imaginație, ci este ceva ce ți se poate întâmpla și ție, așa cum i s-a întâmplat unui aventurier din Australia. În timp ce camionetele sunt excelente pentru traseele off-road, se poate întâmpla, în diverse situații să fie, de asemenea, un potențial pericol. Nu pleca la drum fără să te pregătești în acest sens. Un astfel accident pe un traseu de off-road te-ar putea lăsa fie blocat, fie rănit, dar și cu o factură extrem de mare pentru service.

Evită producerea unor astfel de greșeli pe traseele de off-road și vei avea parte de mai puține probleme de rezolvat și mai mult timp pentru a te bucură de timpul liber.

Greșeala # 1: Necunoașterea și nestudierea rutei pe care te vei deplasa

Un șofer din Texas s-a trezit în necunoscut, atunci când a urmat un prieten fără să știe unde merge. A ajuns în situația de a coborî o pantă cu o înclinație foarte ridicată, pe un teren abrupt și a încasat câteva daune de-a lungul drumului atunci când mașina s-a lovit de pământul neiertător. Coliziunea ar fi putut fi și mai groaznică, dar șoferul a fost destul prudent astfel încât să nu iasă cu mașina bușita și mai rău.

Șoferul, care discuta cu cameramanul 123, a spus: "O să o duc mâine la service ... voi afla câte salarii mă va costa. Ar trebui să învățați din greșeala mea, să nu pățiți la fel! "În mod normal, orice fel de deteriorare a părților exterioare ale mașinii te poate costa cu ușurință peste o mie de dolari pentru a le repara.

Soluție : Dacă cunoști pe cineva care a mai făcut înainte traseul, discuta cu el că să știi la ce să te aștepți. Sau, dă un tur pe jos în zona respectivă sau urcă-te în cel mai înalt punct al zonei pentru a o studia înainte de a conduce mașina pe respectivul traseu. Nu te hazarda să conduci prin locuri pe unde nu ai mai fost, din moment ce nu ai nicio idee despre ceea ce urmează să se întâmple. O soluție destul de complexă din punct de vedere tehnologic ar fi să faci în prealabil câteva fotografii aeriene cu o dronă sau să vizualizezi mediul de deplasare cu Google Earth.

Greșeala # 2: Să pleci la drum de unul singur

Din cauza pericolului inerent de pe traseele de off-road, să îl parcurgi de unul singur chiar este o idee proastă. Un prieten într-un alt autovehicul 4 × 4 te poate ajuta să ieși la liman, tractându-te cu un cablu sau poate obține ajutor atunci când nu ești în aria de acoperire a rețelei de telefonie mobilă și ai nevoie de o remorcare profesională.

Soluție : Dacă intenționezi să pleci într-un traseu de off-road, dar nu ai prieteni care să te însoțească, apelează la internet. Site-ul meetingup.com are grupuri pentru aproape orice activitate, precum Facebook, și există forumuri dedicate genului acesta de activitate. Dacă nu poți aștepta și trebuie să mergi singur, asigură-te că îi comunici cuiva detaliile călătoriei înainte de a pleca.

Greșeala # 3: Nu îți iei uneltele și echipamentele potrivite

Off-road nu este doar off-road- este supraviețuire. S-ar putea să ajungi în situația de a îngheța peste noapte, să tratezi o rană dintr-un accident fără să ai la îndemna bandaje sau să privești neputincios la o problemă a motorului ușor de rezolvat, dar pe care nu o poți repara pentru că nu ai la îndemână uneltele necesare. Pe de altă parte, dacă îți aduci cu tine tot ce ai nevoie și soluția la orice problemă, atunci, cu siguranță că o să te simți extrem de bine.

Soluție : Împachetează o trusă de prim ajutor, unelte, hărți, cablu de remorcare, o lanternă și o lampă de semnalizare, echipament pentru noapte, haine călduroase și încălțăminte de schimb, alimente și apă și nu ar strica să ai la îndemna niște walkie-talkie pentru a menține legătură pe distanțe lungi.

Greșeala # 4: Nu folosești anvelopele potrivite

Anvelopele uzate sunt periculoase pentru a conduce, în general. Pentru off-roading, sunt absolut periculoase. Cauciucurile periculoase pentru off-road nu sunt doar cele cu un grad foarte ridicat de uzură. Cauzele principale ale defecțiunii anvelopelor sunt depresurizarea, uzarea neregulată din cauza unei probleme mecanice sau deteriorarea din cauza pericolelor de pe traseele rutiere. O explozie a anvelopei, chiar în mijlocul acțiunii off-road, va distruge cu siguranță petrecerea. Iar anvelopele ieftine care nu sunt proiectate pentru a face off-road cu ele!

Soluție : Achiziționează-ți un set de cauciucuri pentru suprafețele noroioase și moi, anvelope de teren cu care îți vei echipa mașina de off-road sau SUV-ul pentru condiții extreme. Verifică nivelul de presiune din anvelope și asigură-te că totul este în regulă.

Greșeala # 5: Să traversezi cu mașina printr-o apă adâncă

Apa statoare ar putea ascunde foarte mult noroi care te va bloca, iar trecerile prin apele unui râu pot fi dezastruoase dacă apa este mai adâncă decât crezi. Vorbim despre aproape 700 de kilograme care aplică o presiune foarte mare pentru fiecare metru de apă. Odată ce forța depășește greutatea vehiculului, ai pierdut controlul. Aeratoarele de pe axele, transmisia manuală și diferențialul vor lua contact cu apă și, dacă aceasta ajunge la motor, atunci o să ai, în mod sigur, probleme serioase.

Soluție : Verifică adâncimea apei înainte de a o traversa. Ridică aeratoarele care sunt joase, cum ar fi cele de la diferențial, mai sus în zona șasiului, cu tuburi flexibile. Asigură-te că apa nu va fi suficient de mare pentru a atinge partea de protecție din zona de jos a motorului. Pune o prelată pe partea frontală a camionetei, astfel încât să ajungă cât mai puțină apă în locașul motorului. 

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus