Tot ce trebuie să știi despre anvelopele de drifting

Ce sunt anvelopele de drifting?

Drifting-ul este un sport care îi oferă conducătorului auto posibilitatea de a conduce și lua virajele la viteze relativ mari pentru a permite pneurilor să derapeze și să alunece controlat pe distanțe relativ întinse. Dar acest sport este destul de nemilos și extrem de solicitant pentru anvelopele obișnuite. Acesta este motivul pentru care au fost inventate anvelope speciale de drifting, pentru ca totul să decurgă mult mai bine.

Cele mai bune anvelope de drifting prezintă în mod obișnuit șabloanele benzii de rulare superficiale, aproape goale, cu caneluri largi, cu profile puternice, din cauciuc vulcanizat dur, care le conferă rezistență și durabilitate. Atunci când drifting-ul devine un ritual zilnic pentru iubitorii de adrenalină că tine și că mine, anvelopele obișnuite pot să cedeze foarte rapid și nu reușesc să ofere nivelul necesar de performanța. Iată de ce anvelopele optimizate pentru drifting sunt necesare dacă îți dorești să devii foarte cunoscut în acest sport.

Cauciucurile de drifting, pe cât de unice și exclusive par să fie, nu sunt atât de greu de găsit, însă identificarea celei mai bune anvelope care îți va oferi performanțe maxime și durabilitate este partea dificilă. Citește în continuare pentru a afla cele mai bune cinci sfaturi despre acest tip de pneuri.

Ce fel de anvelope sunt utilizate pentru drifting?

Cu siguranță, nu cele obișnuite. În general, căuta anvelopele puternice pentru roțile de pe față, care au un model al căii de rulare larg și agresiv. Acestea sunt de obicei în forma literei "V" sau cu șanțuri și caneluri largi și profunde. Profilul este de obicei modificat pentru a rezista unei presiuni și unei solicitări mai mari și pentru a fi super rezistent la arsuri și la căldura dezvoltate la frecarea cu asfaltul. Pereții laterali sunt, de obicei, întăriți pentru a asigura o aderență mai fermă la sol și pentru a reduce frecarea.

Anvelopele pentru roțile de pe spate, adică cele cu care, în realitate, se efectuează driftingul, au de obicei o cale de rulare mai groasă și, uneori, fără. Acest aspect permite o manevrabilitate mult mai ușoară, reduce fricțiunea și nivelul de căldura degajată și lasă mai puține urme de cauciuc pe asfalt.

În afară de modelul benzii de rulare, durabilitatea joacă, de asemenea, un rol major în cazul pneurilor destinate acestui sport. Drifting-ul poate reduce modelul de rulare a anvelopei, ceea ce poate fi conduce la deteriorarea materialului. Asigură-te că materialul din cauciuc pe care îl utilizezi a fost special conceput pentru a rezista supra solicitării și presiunii și nu este predispus la arsuri.

Care este dimensiunea anvelopelor pentru drifting?

Orice dimensiune care se potrivește cel mai bine caracteristicilor tehnice în ceea ce privește anvelopele autovehiculului tău poate fi luată în calcul. Dar, pentru a beneficia de o experiență de calitate superioară atunci când faci drifting, pneurile cu o dimensiune mai mare și un profil scund sunt cele mai bune. Piloții de drifting au nevoie de anvelope mai largi, deoarece acestea oferă o aderență mai bună și pe o suprafață mai mare. Acest element este foarte util celor care doresc să-și mențină mașina cât mai echilibrată și mai stabilă posibil. În ceea ce privește anvelopele cu profil scund, acestea reduc forța necesară pentru a produce cuplul necesar pentru rotirea acestor anvelope.

În afară de aceste aspecte, pneurile pentru drifting, în mod normal, pot fi optimizate pentru a-ți satisface toate nevoile. Dacă dorești o putere de accelerație mai mare, atunci anvelopele mai înguste și mai mici ar funcționa cel mai bine. Cu toate acestea, pentru a obține o viteză maximă, anvelopele mai înalte sunt cu mult mai bune.

De asemenea, este important să te asiguri că anvelopele se potrivesc autoturismului tău. Nu cumpăra cauciucuri care sunt bune pentru drifting, dar care nu stau bine la montare. În general, căuta-le pe cele care îți oferă confortul maxim.

Cât de dăunător este driftingul pentru anvelope?

Drumul poate fi nesănătos pentru pneuri, în special pentru modelul căii de de rulare și performanțele pe termen lung ale mașinii. Drifting-ul poate cauza tocirea caii de rulare, iar canelurile care au fost odată adânci și profunde se uzează rapid și își pierd din profunzime, devenind mai puțin adânci. Din acest motiv, este necesar să cumperi anvelope care au caneluri mai puțin adânci, cu care să îți începi activitatea de drifting, pentru a reduce forța de frecare și nivelul de frânare excesivă produs.

Drifting-ul poate provoca, de asemenea, încălzirea excesivă a anvelopei, care îi poate provoca tocirea rapidă și posibilitatea de a fumega, fie chiar să se aprindă cu totul. Anvelopele care sunt fabricate dintr-un material rezistent la căldură sunt cele mai bune și sunt mai sigure și mai potrivite pentru drifting. În general, cumpără numai anvelope specializate pentru drifting pentru a beneficia de cea mai bună experiență.

De unde pot achiziționa anvelope de drifting?

Găsirea de cauciucuri pentru drifting online ar trebui să fie floare la ureche. Există sute de site-uri și branduri care vând pneuri de drifting noi sau la mâna a doua. Cu toate acestea, problema cea mai grea este găsirea unui brand bun. Realizăm că atunci când cheltuiești mult timp și bani pe ceva, vrei să fie de o calitate excelentă.

Din acest motiv, am întocmit o listă cu cinci dintre cele mai bune mărci de anvelope pentru drifting care să-ți asigure confortul maxim.

Anvelope de Drifting Falken:

Anvelopele Falken sunt prezente pe piață începând cu anul 1983 și cu siguranță nu au sărbătorit în zadar 35 de ani de existență. Pneurile Falken înseamnă creștere, dezvoltare și menținere constante în raport cu concurența, iar rezultatele de până în prezent indică că au făcut asta destul de bine.

Cauciucurile Falken Drifting au un model al căii de rulare de calitate excelentă, care va necesită mult efort pentru a-l toci. Tehnologia lor este incredibil de inovatoare și, într-adevăr, nu suntem atât de surprinși de calitatea obținută.

Anvelopele de Drifting Federal:

Pneurile Federal sunt de douăzeci de ori mai bune decât orice anvelopă normală pe care am văzut-o pe piață și vei afla în curând de ce. Aceste anvelope prezintă o stabilitate mai mare și o aderență mai fermă, datorită rigidității și asperității pereților laterali.

Design-urile benzilor de rulare sunt proiectate pentru a oferi performanțe maxime și sunt în mare parte în forma literei "V". Noi ne-am îndrăgostit iremediabil de ele, ceea ce o să vi se întâmple și vouă, cu siguranță!

Anvelopele de Drifting Kenda:

Kenda înseamnă "născuta din apă pură" și atunci când vine vorba de a oferi puritate și exclusivitate, Cauciucurile Kenda au atins deja aceste renume. Brandul pune la dispoziție celor interesați o colecție variată de anvelope care pot fi optimizate pentru a face drifting la greu. Acestea prezintă modele de rulare extrem de unice și o aderență remarcabile pe drum.

Anvelope de Drifting Nexen:

Producătorii Anvelopelor Nexen au remarcat înclinația oamenilor către piața online, iar cei 71 de ani de experiență în domeniu i-au determinat pe aceștia să dezvolte cauciucuri remarcabile și foarte populare printre cei care fac drifting. Linia lor de anvelope de drifting are șanțuri largi și liniare, profiluri adânci și o carcasă la fel de puternică precum promisiunea lor și un nivel de durabilitate care va asigura performanța maximă a anvelopei.

Anvelopele de Drifting Dunlop:

Desigur, cum am putea să-i lăsăm în afara topului? Anvelopele Dunlop pentru Drifting sunt, probabil, singurele pe care le-am cunoscut de ceva timp și avem motivele noastre. Anvelopele au fost proiectate cu modele ale caii de rulare unice și splendide, care asigură o aderență sigură și garantată pe șosea și sunt confecționate din materiale care reduc nivelul de urme lăsate pe carosabil și care manifestă, în acest mod, puțină milă față de asfaltul, de altfel, nemilos.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus