TEHNOLOGIA RUNFLAT: interviu cu Timo Eisen

Tehnologia Runflat, existentă la unele anvelope în sens de construcție specială, care asigură în primul rând rularea cu pneul dezumflat până la cel mai apropiat atelier (câțiva zeci de kilometri), crește din nou în popularitate. Chiar dacă timp de câțiva ani, aceste anvelope au părut să iasă din preferințele șoferilor, s-a observat o creștere în vânzările acestor tipuri de cauciucuri. Intr-un interviu cu managerul de vânzări al “Wheels” și key account manager la “Delticom”, Timo Eisen, echipa revistei Reifen.de a discutat despre avantajele și dezavantajele anvelopelor runflat, despre prețul acestora și siguranță și despre ceea ce oferă producătorii pentru produsele din această categorie.

EURO-CAUCIUCURI.COM:   Toată lumea știe că o anvelopă bună joacă un rol foarte important în calitatea și siguranța unui drum parcurs cu mașina. Există multe tehnologii care îmbunătățesc siguranța la volan, printre care și Runflat. Ce sunt anvelopele Runflat și care este principiul lor de funcționare?

Timo Eisen:  Anvelopele Runflat sunt funcționale pe drum (pentru o anumită distanță și la o viteză relativ mică) chiar și când presiunea din interior scade. Dacă fiind construcția acestor cauciucuri și a pereților întăriți, acestea pot susține, fără aer, greutatea mașinii. Astfel, principiul Runflat se bazează pe o calitate din construcția anvelopei, o margine întărită care susține greutatea. Pe scurt, așa funcționează o anvelopă de acest tip.

EURO-CAUCIUCURI.COM:  O tehnologie interesantă. Cum recunoaștem o anvelopă Runflat?

Timo Eisen :  Fiecare cauciuc are diferite marcaje pe margine, marcaje care indică dimensiunile, producătorul, modelul, DOT-ul și alte detalii ale produsului. Anvelopele Runflat au un alt marcaj, care depinde de producătorul anvelopei. Marcajul poate fi, de exemplu, ROF, RFT, EMT, RCS, SSR, ZP pentru “zero pressure” sau DSST. Sau, mai simplu, RUNFLAT. Există întotdeauna un marcaj pe anvelopă referitor la această trăsătură a cauciucului.


 Timo Eisen

EURO-CAUCIUCURI.COM:   Și în cazul achiziției? Trebuie să te uiți direct pe anvelopă pentru a afla dacă este Runflat?

Timo Eisen : Sigur că trebuie să verifici marcajele realizate de producător. În cazul achiziției online, de exemplu, magazinul nostru îți oferă posibilitatea de a filtra produsele în funcție de această trăsătură, astfel încât să ai o listă cu acele anvelope la dimensiunile pe care le cauți, dar Runflat.

EURO-CAUCIUCURI.COM:   Care sunt avantajele și dezavantajele anvelopelor Runflat?

Timo Eisen :  Cel mai important avantaj este siguranța. Chiar și în cazul unei scăderi bruște ale presiunii, poți continua drumul în siguranță, fiindcă poți controla mașina. O scădere bruscă a presiunii din anvelope poate fi un pericol, mai ales pe autostradă, la viteze mari. Este diferit în cazul anvelopelor Runflat, fiindcă în acest caz poți continua drumul. Un alt avantaj este confortul – în cazul în care anvelopa se strică, nu trebuie să schimbi singur roata, ci poți de obicei să contactezi dealer-ul, datorită diversității mari de anvelope Runflat. Dacă folosești o anvelopă Runflat, nu trebuie să mai porți în mașină o anvelopă în plus, ceea ce înseamnă că îți vei crește volumul de depozitare cu aproximativ 80 de litri, dar și să faci economie la consum (fiindcă nu mai porți pe mașină o greutate în plus, cea a roții de rezervă). Dar avantajele vin la pachet cu dezavantajele iar acestea din urmă pot fi observate în preț. Anvelopele Runflat sunt mai scumpe decât cauciucurile convenționale. Greutatea unei anvelope de acest tip este și ea mai mare. Și o greutate mai mare se traduce într-un consum mai mare de energie, adică mai mult combustibil. Totuși, diferența de consum, la nivelul actual de dezvoltare, este la un nivel apropiat de cel al anvelopelor convenționale.

EURO-CAUCIUCURI.COM:   Un avantaj principal al anvelopelor Runflat este faptul că îți păstrează mobilitatea în caz de pană. Cât de departe și cât de repede poți merge după ce un asemenea cauciuc a fost avariat?

Timo Eisen :  Distanța și viteza sunt limitate, bineînțeles, fiindcă în cazul unei avarii anvelopa este depresurizată. Producătorii cunoscuți recomandă o viteză de maxim 80 km/h și o distanță maximă parcursă de 80 de km. Vitezele și distanțele mai mari nu sunt recomandate și dacă un vehicul este echipat cu anvelope Runflat, șoferul poate găsi aceste valori în manualul vehiculului.

EURO-CAUCIUCURI.COM:   Anvelopele Runflat au și tehnologie pentru economie de combustibil?

Timo Eisen :  În mod natural, o anvelopă Runflat va economisi energia pe care o consumi prin prezența cauciucului de rezervă în portbagaj, dar în același timp necesită un consum mai mare de combustibil fiindcă este mai grea. Un cauciuc economic nu este în mod automat echivalent cu unul Runflat. Totuși, tehnologia de economisire de combustibil și cea de funcționare în condiții de urgență nu se exclud reciproc.

EURO-CAUCIUCURI.COM:   Ce branduri oferă anvelope Runflat?

Timo Eisen : Există în acest moment o gamă largă de oferte, în diferite categorii de preț. Mulți producători oferă acest tip de anvelopă, precum Bridgestone, Michelin, Continental, Goodyear, Dunlop, Pirelli dar și Falcons, Nokian. Kumho, Hankook, Nexen, Yokohama și alții.

EURO-CAUCIUCURI.COM:   Prețul depinde de brand?

Timo Eisen :  De principiu, în ceea ce privește prețul, întotdeauna o anvelopă Runflat va fi mai scumpă decât una convențională, acest lucru se datorează design-ului special și tehnologiei folosite. În ceea ce privește brandul, fiecare are o politică de preț, deci întotdeauna o anvelopă Michelin va fi mult mai scumpă decât una Hankook.

EURO-CAUCIUCURI.COM:   Anvelopele Runflat pot fi echipate pe orice tip de vehicul?

Timo Eisen : Folosirea anvelopelor Runflat e întotdeauna recomandată pentru mașinile care sunt echipate din fabrică cu asemenea cauciucuri. În cazul acestor vehicule, forța suspensiei este luată în considerare și marginile mai dure ale anvelopelor Runflat vor face față cu brio. Mai mult, mașina are nevoie de un monitor de presiune al anvelopelor pentru a fi echipată cu anvelope Runflat. E foarte important ca șoferul să observe momentul în care începe să piardă presiune în cauciucuri. Astfel, controlul asupra presiunii cauciucurilor este obligatorie. Astfel, anvelopele Runflat sunt recomandate pentru acele vehicule care au deja acest echipament instalat, sau pentru mașini care permit instalarea unui sistem de monitorizare a presiunii din roți.

EURO-CAUCIUCURI.COM:   Anvelopele Runflat pot fi montate pe jante normale?

Timo Eisen : Da, acest lucru este posibil. Dar există și un risc ca anvelopa Runflat să iasă de pe jantă atunci când există o pierdere a presiunii. Acest lucru se poate întâmpla în situații extreme, de exemplu atunci când e vorba de un colț ascuțit sau atunci când faci o manevra bruscă, în condițiile în care anvelopa nu conține aer. Aici avantajul stă în jantele denumite Extended Hump. Acestea sunt jante cu denumirea tehnică de EH2 sau EH2+. Dată fiind forma specială a acestor jante, acestea oferă mai multă stabilitate și siguranța că anvelopa nu poate ieși de pe jantă. Totuși, această asociere nu este absolut necesară. Nu ai nevoie neapărată de jante Runflat atunci când vrei să-ți echipezi mașina cu anvelope Runflat.

EURO-CAUCIUCURI.COM:   BMW a fost primul care a echipat câteva modele de mașini cu anvelope Runflat. Sunt anvelopele Runflat obligatorii pentru orice model BMW?

Timo Eisen :  Chiar dacă BMW a fost un pionier în ceea ce privește aplicațiile acestei tehnologii, folosirea cauciucurilor Runflat nu este obligatorie. Totuși este de notat faptul că mașinile BMW nu vin echipate cu roată de rezervă. Astfel, dacă o mașină este echipată din fabricație cu anvelope Runflat iar un șofer vrea să schimbe această echipare cu cauciucuri convenționale, este necesar să găsească o soluție și în ceea ce privește roata de rezervă, pentru a nu risca mobilitatea în cazul unei urgențe.

EURO-CAUCIUCURI.COM:    Unde pot fi montate anvelopele Runflat, un șofer le poate schimba singur?

Timo Eisen :  Anvelopele Runflat ar trebui să fie montate întotdeauna la un dealer calificat. Există dealeri WDK – Trade Association of the German Rubber Industry, un asemenea certificat asigură un standard ridiat a serviciului. Un șofer care e interesat de asemenea atelier, poate găsi pe  www.euro-cauciucuri.com o listă cu peste 10 000 de ateliere care oferă acest serviciu. În general, nu e recomandat să montezi aceste anvelope singur, fiindcă acestea necesită instrumente speciale și pot fi foarte ușor lovite sau stricate, ceea ce crește riscul unui accident.

EURO-CAUCIUCURI.COM:  Ce ar trebui să fie luat în considerare atunci când trebuie să schimbi anvelopele Runflat? În afară de un atelier calificat?

Timo Eisen :  Manevrarea unei anvelope Runflat trebuie să fie făcută de personal calificat, dar montajul efectiv nu e nici complicat, nici scump. Totuși, o persoană lipsită de specializare cu aceste cauciucuri sau care folosește echipament nepotrivit poate, de exemplu, poate strica anvelopa, element care poate deveni critic atunci când anvelopa se încălzește, la drum. Anvelopele Runflat trebuie manevrate de specialiști.

EURO-CAUCIUCURI.COM: Am înțeles.Un cauciuc Runflat poate fi reparat?

Timo Eisen :  O întrebare foarte interesantă. Reparația unei anvelope Runflat nu este nici recomandată, dar nici respinsă de producători. O anvelopă care este străpunsă de un corp străin sau stricată, nu e reparată ci înlocuită. Acest lucru este datorat design-ului și marginilor întărite ale acestui tip de cauciuc.

EURO-CAUCIUCURI.COM:   Ce ne puteți spune despre anvelopele Runflat și TPMS-uri?

Timo Eisen :  TPMS-urile sunt sisteme de monitorizare a presiunii din roți. O anvelopă Runflat care pierde presiune, nu se simte ca un cauciuc convențional, ci funcționează în parametri destul de normali. Riscul, astfel, este ca șoferul să nu observe faptul că anvelopa pierde presiune și nu va putea respecta limitele de distanță și viteză impuse de urgență. De aceea, este foarte important ca toate vehiculele echipate cu anvelope Runflat să fie echipate și cu un sistem de măsurare a presiunii anvelopelor. Pentru vehiculele care sunt echipate cu acest tip de cauciuc din fabrică, există întotdeauna un sistem de măsurare a presiunii anvelopelor în bord.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus