Rezistența de rulare a anvelopelor

În căutarea ta pentru a găsi cele mai bune anvelope pentru autovehiculul pe care îl deții, este foarte probabil să fii întâlnit expresia "rezistență la rulare a anvelopelor" și să te fi întrebat ce este aceasta și cum ar putea să-ți influențeze decizia de cumpărare a unui cauciuc. În cele ce urmează vom arunca o privire asupra rezistenței la rulare a anvelopei, cum poate o anvelopă cu rezistență redusă la rulare să crească eficiența combustibilului și câteva informații despre tipurile de anvelope ecologice cu rezistență redusă la rulare pe care vi le oferim la Bridgestone.

CE ESTE REZISTENȚA DE RULARE A ANVELOPELOR?

Atunci când apeși pedala de accelerație a mașinii tale, în mod esențial se realizează un transfer de energie - sub formă de gaz sau electricitate, în funcție de automobil, prin intermediul motorului și a celorlalte sisteme din cadrul autovehiculului. Rezultatul obținut este punerea în mișcare a anvelopelor mașinii și apariția unui impuls suficient pentru a pune face posibilă deplasarea autoturismului. Pentru a realiza acest lucru, totuși, autovehiculul trebuie să depășească o mulțime de factori diferiți care îi pot opune rezistență pentru efectuarea mișcării de înaintare. Unul dintre acești factori este rezistența la rulare a anvelopei.

Rezistența la rulare a anvelopei este energia pe care automobilul trebuie să o trimită anvelopei pentru a o menține în mișcare la o viteză constantă pe o anumită suprafață. Cu alte cuvinte, este vorba despre efortul de a menține o anvelopă în mișcare. Factorul principal care contribuie la rezistența la rulare este procesul cunoscut sub numele de histerezis. Acest proces este reprezentat, în principal, de pierderea de energie care apare pe măsură ce o anvelopă se rotește pe suprafața sa. Pierderea de energie trebuie să fie compensată de motorul vehiculului, ceea ce are ca efect risipa de combustibil.

POATE FI EVITATĂ REZISTENȚA LA ALUNECARE A ANVELOPEI?

Rezistența la rulare poate surveni de fiecare dată când anvelopa intră în contact cu suprafața drumului. Cu toate acestea, deși nu poate fi evitată, poate fi redusă la minimum. Deoarece rezistența la rulare a pneurilor este cauzată de histerezis, anvelopele pot fi proiectate cu compuși special concepuți ai benzii de rulare, care sunt mai rezistenți la generarea de căldură și care sunt construiți pentru a minimiza deformarea pneurilor pentru a se obține un nivel scăzut de pierdere a energiei. Aceste pneuri sunt cunoscute drept anvelope cu rezistență redusă la rulare.

PNEURILE CU O REZISTENȚĂ SCĂZUTĂ OFERĂ MAI MULTE BENEFICII?

Pentru șoferii care sunt interesați să optimizeze eficiența nivelului de consum al combustibilului, răspunsul este afirmativ. Anvelopele cu rezistență redusă la rulare pot fi anvelope mult mai eficiente în comparație cu pneurile convenționale. Departamentul de Energie al Statelor Unite a realizat o serie de studii și cercetări care arată că utilizarea anvelopelor cu rezistență redusă la rulare poate avea un impact asupra nivelului de economii de 10% pentru șoferii care le folosesc. Cu toate acestea, pentru majoritatea șoferilor, nivelul de carburant economisit este de aproximativ 3%. Deși acest procent nu ți se pare a fi prea mare, adaugă aceste valori în timp și vei observa că pe termen lung vei realiza o economie substanțială a cheltuielilor cu combustibilul și cu noxele emise.

Lăţime: Înălţime: Diametru:
Viteză:

ANVELOPELE DE REZISTENȚĂ DE RULARE SCĂZUTĂ IMPLICĂ ANUMITE COMPROMISURI?

Precum cele mai multe lucruri din viață, nu poți obține ceva fără a oferi puțin, iar acest lucru este valabil și pentru pneurile cu rezistență redusă la rulare, cu excepția cazului în care va apărea o nouă tehnologie. De exemplu, un producător de anvelope poate reduce adâncimea benzii de rulare pentru a îmbunătăți rezistența la rulare. Cu toate acestea, va fi implicată și o reducere corespunzătoare a duratei de viață a pneurilor. Pentru a surclasa acest compromis, noua tehnologie care ar putea fi concepută s-ar putea baza pe menținerea unui nivel ridicat de performanța la uzură, îmbunătățind în același timp rezistența la rulare.

CE FEL DE TIPURI DE ANVELOPE CU REZISTENȚĂ DE RULARE SCĂZUTĂ OFERĂ BRIDGESTONE?

Aici, la Bridgestone, anvelopele cu cea mai bună rezistență la rulare sunt cele din gama Ecopia. Totodată sunt și cele mai eficiente pneuri din punct de vedere al consumului de combustibil. Linia noastră de anvelope Ecopia este proiectată pentru a oferi o călătorie echilibrată și confortabilă pe întreg parcursul anului, precum și o experiență de conducere impecabilă. O parte dintre anvelopele noastre Ecopia sunt realizate din cauciuc reciclat, avându-se în vedere îmbunătățirea nivelului de protejare a mediului înconjurător.

Întreaga gamă de anvelope Ecopia este proiectată pentru a oferi șoferilor o opțiune de anvelope eco și care sunt orientate către protejarea mediului înconjurător, pe tot parcursul anului și care este capabilă să nu compromită performanța sau confortul călătoriei. De exemplu, anvelopele noastre premium din gama Ecopia, Ecopia EP422 Plus, sunt special concepute utilizându-se o combinație proprie de materiale care ajută la economisirea carburantului și un component adițional care ajută la contracararea rezistenței la rulare a anvelopei pentru a obține o îmbunatățire a numărului de kilometri parcurși în mod suplimentar la fiecare realimentare a rezervorului *. Anvelopa Ecopia 422 Plus oferă o amprentă optimizată a zonei de contact care ajută la distribuirea uniformă a greutății vehiculului pe anvelopă pentru a se asigura un nivel de uzură uniform și o durată mai lungă de viață pentru anvelopă, precum și un model inovator al căii de rulare care ajută la menținerea unui nivel scăzut de zgomot al cauciucurilor, oferindu-ți în acest fel o călătorie confortabilă.

*Rezultatele efectiv obținute pot varia în funcție de întreținerea pneurilor, de vehicul, de stilul de conducere și de condițiile rutiere de deplasare.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus