Protecții pentru anvelope / jante

În timp ce denivelările și gropile de pe șosea nu au fost considerate niciodată un prieten al anvelopelor, multe dintre anvelopele de astăzi rezistă deteriorărilor accidentale, prezentând un cauciuc mai gros în locațiile-cheie ale pereților laterali. Acest lucru ajută la reducerea deteriorării anvelopelor și / sau a roților atunci când șoferii le freacă accidental de aceste denivelări, în timp ce se opresc sau parcurg brusc șoseaua.

Cu toate acestea, cele mai multe anvelope standard nu dispun de protecții de jantă de orice fel, deoarece acestea sunt montate frecvent pe roți din aliaj de oțel. În timp ce acest lucru poate părea inițial a fi o neglijență, este într-adevăr făcuta pentru a se potrivi realității că majoritatea roților de oțel utilizează capace exterioare pentru a oferi un aspect mai de dorit. Absența unui dispozitiv de protecție a jantei permite o mai mare flexibilitate în designul capacului și a modului în care care aceste capace sunt proiectate și atașate de roată.

Anvelopele care dispun de protecții pentru anvelope / jante utilizează mai multe modele diferite. Multe dintre aceste anvelope dispun de o nervură înaltă, adiacentă zonei în care anvelopa se așează pe roată - talonul, pe pereții laterali inferiori sau au o zonă mai adânc îndoită, pentru a înfășura parțial flanșa roții. Alte anvelope prezintă nervuri ridicate la lățimea maximă a secțiunii (distanța dintre pereții laterali ai anvelopei măsurată la cea mai largă parte a anvelopei). Anvelopele cu nervura ridicată adiacentă cu talonul sau zona de granulație încastrată în profunzime sunt concepute pentru a ajută la protejarea anvelopelor cu profil scăzut și a jantelor scumpe din aliaj împotriva deteriorării accidentale a curburii.

În timp ce anvelopele cu designul nervurilor ridicat sau ale canelurilor turnate vor împiedica adesea utilizarea capacelor de roată, această nu este o problemă, deoarece aceste anvelope sunt utilizate în mod obișnuit pe vehicule echipate cu jante din aliaj. În cazul autovehiculelor ușoare de tip camionetă off-road, dispozitivele de protecție a jantei vor ajuta, de asemenea, la protejarea zonelor pneurilor și roților de denivelări, precum și la mărirea rezistenței împotriva deteriorării cauzate de pietre, cioturilor de copac și a altor obstacole de pe teren.

Anvelopele cu una sau mai multe nervuri ridicate la lățimea maximă a secțiunii sunt adesea găsite pe furgonetele de transport și pe remorci. Grosimea suplimentară a cauciucului ridicat în cel mai larg punct al anvelopei rezistă deteriorării la care este expus peretele lateral și mărește cantitatea de cauciuc care trebuie uzat înainte că expunerea la zonele cu denivelări și alte probleme, precum zgârieturile sau frecarea să afecteze sau să taie cordurile interne ale anvelopei.

Așadar, indiferent dacă producătorii lor le denumesc "Scuturi maxime ale flanșelor", "Protecții pentru Jante" sau "Protectori împotriva zgarieturilor", scopul tuturor protectiilor pentru anvelope / jante este în esență același. Acestea sunt destinate să se sacrifice pe ele însele pentru a proteja structura interioară a pereților anvelopei și roțile din aliaj pe care sunt montate.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus