Interacțiunea dintre Anvelopele Mașinii și Asigurarea Auto - Tot Ceea ce Nu Știai!

Iată care este chestia legată de asigurarea auto. Cu toții ne facem asigurări auto, plătim regește pentru cele mai bune, dar, evident că nu vrem să ajungem în situația în care să trebuiască să apelăm de fapt la asigurare. Asigurarea este precum stingătorul de incendii - îl cumperi, dar te rogi la Dumnezeu să nu trebuiască niciodată să-l utilizezi. Dar, de cele mai multe ori, rugăciunea nu este suficientă. O astfel de situație poate apărea (din mai multe motive) și atunci va fi cazul în care trebuie să faci o reclamație către compania ta de asigurări auto. Cum crezi că va reacționa asigurătorul tău în astfel de cazuri?

Asigurătorii Urăsc să Plătească Asigurările

Nu este nicio surpriză că simt asta, pentru că nimănui nu-i place să fie deposedat de banii lui. Și uneori se pare că asigurătorii se află în partea de sus a listei celor care nu vor să li se întâmple asta. Nici nu le pasă că le-ai plătit primele de asigurare în mod constant, deci ceea ce ți se plătește (cel puțin o parte din sumă) sunt chiar banii tăi. Ei bine, se pare că suntem o povară pentru ei, deoarece acestora le vine foarte greu atunci când este vorba despre o solicitare de despăgubire, de aceea se asigură că este o revendicare reală. Așa că, indiferent ce ai de spus și făcut, îți va fi extrem de greu să porți o discuție cu agentul de asigurare cu zâmbetul pe buze. Acesta îți poate prezenta mai multe motive pentru care cererea ta de despăgubire nu poate fi onorată. Unele dintre aceste motive sunt legate direct de anvelopele mașinii.

În cazul în care nu știai cum și de ce anvelopele auto îți pot afecta asigurarea mașinii, atunci este timpul să afli.

Cum pot Afecta Anvelopele Mașinii Asigurarea ta Auto

Ei bine, în principiu sunt două moduri în care se poate întâmplă acest lucru. Din anumite motive, anvelopele automobilului tău ar putea invalida politica companiei de asigurare. Și există unele situații, în care, din cauza pneurilor, prima ta de asigurare poate devine mai mare. Hai să aflăm cum!

Cum îți Pot Invalida Anvelopele Asigurarea Autoturismului

În principiu, societatea de asigurări poate argumenta că vehiculul tău trebuie să se afle într-o stare de "bună stare de funcționare rutieră" în momentul neregulii pentru a fi eligibil și pentru a se încadra în limitele prevăzute de asigurare. Acest indicator poate însemna o mulțime de lucruri și include, cu siguranță, anvelopele autovehiculului tău. Logica asigurătorului este că, dacă din anumite motive (chiar și cele legate de anvelopele mașinii), autoturismul tău a fost compromis, ei nu-ți vor onora cererea de despăgubire. Pneurile unui automobil pot face ca mașina ta să se încadreze în categoria "neconformă din punct de vedere rutier" în următoarele condiții.

Nepotrivirea Dimensiunilor Anvelopelor de Schimb

Acest lucru nu se aplică noilor autoturisme care sunt echipate cu pneurile lor originale. După o perioadă, când îți vei schimba anvelopele, este mai bine să respecți specificațiile legate de dimensiunile originale, care sunt recomandate de către producător. Pentru a fi complet sigur, poți opta pentru același brand de cauciucuri.

Lăţime: Înălţime: Diametru:
Viteză:

Pneurile originale au fost alese cu atenție de producător pentru a asigura condusul în condiții de siguranță maximă. Și schimbarea acestor anvelope afectează manevrabilitatea vehiculului, capacitatea de frânare și alți factori de securitate, ceea ce face ca anvelopele să nu fie potrivite pentru conducerea în condiții de siguranță.

Există 3 aspecte importante aici de discutat:

  • Dimensiunea

Rămâi la dimensiunea originală recomandată de către producător. Te gândești la schimbarea dimensiunii anvelopelor? Citește argumentele pro și contra ale acestei schimbări aici. Dar, nu uita că schimbarea dimensiunii pneurilor fără a-ți informa asigurătorul poate conduce la anularea asigurării.

În cazul unei astfel de modificări, informarea asigurătorului tău telefonic (sau în scris) poate să-ți fie de folos. Aceasta poate conduce, totuși, la o majorare a primei de asigurare. Dar tu ajungi să faci ceea ce vrei și mai ai și o asigurare valabilă.

  • Clasificarea clasei de viteză

Dacă îți montezi anvelopele cu o viteză mai mică decât cea originală, noile anvelope nu vor susține vitez\ ta obișnuită de deplasare. Acest lucru poate duce la diverse evenimente nefericite. Și societatea de asigurări poate refuză să-ți onoreze cererea de despăgubire, afirmând că mașina nu era conformă pentru deplasarea pe șosele și că a fost "modificată". De fapt, în unele țări, este ilegal să conduci o mașină cu anvelope care au o clasă de viteză mai scăzuta decât cauciucurile originale.

  • Nivelul suportat al încărcăturii

Montarea anvelopelor cu un nivel redus de încărcare ar avea ca rezultat niște anvelope supra-umflate / sub-umflate. Acest lucru ar conduce la o uzură mai rapidă a pneurilor, pe lângă creșterea șanselor de accidente care sunt legate de anvelope. Iar mașina ta nu se va încadra ca fiind conformă din punct de vedere rutier. Apasă aici pentru a afla rezultatele unui studiu de caz interesant pe această temă.

Anvelopele ilegale

Pneurile defecte, deteriorate, cu umflaturi vizibile, noduri sau alte probleme sunt considerate ilegale. De asemenea, adâncimea profilului pneurilor este crucială. Limita legală a adâncimii benzii de rulare este de 1,6 mm în jurul porțiunii centrale de 3/4 a benzii de rulare în jurul întregii circumferințe a anvelopei.

Dacă anvelopele tale sunt considerate ilegale din cauza oricăror dintre aceste motive, o să fii pasibil de

  • plata unei amenzi
  • a suporta puncte de penalizare

a fi urmărit penal

  • a risca invalidarea asigurării auto

Cum Cresc Anvelopele Prima de Asigurare

Implicarea într-un accident de mașină va conduce în mod automat la creșterea acesteia, deoarece vei fi considerat un "șofer nesigur".

În al doilea rând, prima de asigurare a mașinii poate crește în funcție de punctele de penalizare pe care le-ai primit. În Marea Britanie, infracțiunile rutiere atrag puncte de penalizare care se atașează permisului de conducere. Punctele de penalizare variază în funcție de infracțiune, variind de la 3 puncte pentru condusul cu pneuri sub-umflate și până la 11 puncte pentru conducere sub influența alcoolului. Este posibil ca 3 puncte să nu pară prea mult, dar dacă nu acorzi atenție anvelopelor, acestea se pot acumula rapid. Cu cât vei obține mai multe puncte de pedeapsă, cu atât va fi mai mare prima de asigurare. Pentru mai multe detalii, apasă aici.

Ce poți face?

Verificarea regulată a presiunii din anvelope este soluția simplă pentru a maximiza siguranța mașinii. Acest lucru reduce șansele de accidente, deoarece anvelopele dezumflate sunt mai susceptibile de a provoca o explozie a anvelopei. Acordând o atenție deosebită vechimii anvelopelor și înlocuirii acelora care nu mai sunt în stare de utilizare corespunzătoare este o parte importantă a conducerii în condiții de siguranță.

În sfârșit, ține cont de profunzimea căii de rulare a anvelopei. Deși limita legală este de 1,6 mm, majoritatea producătorilor recomandă înlocuirea anvelopelor la o adâncime de 3 mm.

Acest studiu arată că pe o suprafața umedă, la o adâncime a benzii de rulare sub 3 mm, distanța de oprire crește dramatic și la 1,6 mm (minima legală), distanța de oprire a crescut cu 44,6%.

Iată un aspect interesant

Se pare că toate aceste informații vizează asigurarea faptului că nu ți se va anula asigurarea mașinii sau că vei plăti o primă mare. Dar, până la urmă adevărul este acesta: este vorba despre tine, despre anvelopele tale și despre VIAȚA ta. Cu cât acorzi mai multă atenție tuturor acestor aspecte legate de anvelope, cu atât poți conduce mult mai liniștit. Așa cum am spus mai devreme (și sunt sigur că ești de acord), cu toți ne facem asigurare la mașină și plătim destul de mult pentru prima de asigurare, sperând în tot acest timp că nu o să fie nevoie să înaintăm vreodată o solicitare de despăgubire. 

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus