Anvelopa de roabă spartă- o reparăm sau o înlocuim?

O anvelopă de roabă spartă sau un cauciuc cu o spărtură minusculă poate fi chestie destul de neplăcută și frustrantă. În loc să ne propunem să evaluăm paguba și care este cauza principală a problemei, uneori alegem soluția cea mai costisitoare, aceea de înlocuire a anvelopei, înlocuirea întregului ansamblu format din anvelopă și roată sau chiar aruncarea roabei. Nu este neobișnuit să vezi roabe aruncate la ghenele de gunoi sau la gropile de gunoi care ar fi putut fi ușor readuse la starea inițială cu o mică reparație a anvelopei sau roții sau înlocuirea osiei. Repararea roții defecte sau cumpărarea și instalarea unei anvelope noi este un proiect simplu și care te ajută să economisești ușor bani și pe care oricine îl poate face acasă.

Uneltele necesare pentru repararea anvelopei de la roabă

Tot ceea ce ai nevoie pentru a scoate și a înlocui anvelopa de pe roata roabei este o șurubelniță cu cap plat de dimensiuni mari și o pompă manuală pentru anvelope. De asemenea, vei avea nevoie de o cheie franceză pentru a scoate roata și anvelopa de pe cadrul roții roabei. Acest lucru se poate face ușor prin slăbirea uneia sau a ambelor șuruburi care fixează osia pe roată. Dacă ai un cauciuc fără cameră care are o perforație în zona de rulare a anvelopei, vei avea nevoie de un instrument de reparație a anvelopei (de peticit) în locul șurubelniței cu cap plat.

Repararea sau înlocuirea anvelopei de la roabă

1. Imediat ce anvelopa rămasă în pană este scoasă de pe roată, poți efectua o verificare vizuală aprofundată a acesteia. În primul rând, analizează roata pentru a vedea dacă prezintă daune și anvelopa pentru a observa dacă prezintă semne evidente de posibile spărturi. De asemenea, ar fi bine să verifici și care este gradul de uzură al căii de rulare a cauciucului și care este numărul de fisuri din anvelopă datorate folosirii intense. Dacă anvelopa este foarte afectată, având fisuri adânci în partea pe care "calcă" sau dacă suprafața de rulare este extrem de uzată și nu oferă o tracțiune suficientă, ar trebui să te gândești să cumperi un pneu nou, pentru înlocuire. O anvelopă pentru roabă te poate costa între 15 și 40 de dolari, dacă este livrată direct la domiciliu, în comparație cu 150 de dolari sau chiar mai mult pentru o nouă roabă. Dacă roaba în sine este într-o stare bună, o nouă anvelopă o poate face să funcționeze ca și cum ar fi nouă.

2. Dacă sursa dezumflării nu este ușor de identificat pe o anvelopă fără tub (precum o gaură sau un obiect blocat în suprafața de rulare), trebuie să umfli anvelopa pentru a găsi sursa problemei. Dacă anvelopa este în întregime dezumflată și nu se poate deplasa cu ușurință pe flanșa roții, poți strânge o frânghie în jurul exteriorului anvelopei pentru a împinge anvelopa fără tub pe roată și pentru a obține o etanșare bună. Dacă roata însăși este îndoită grav, atunci este posibil să ai nevoie de o roată nouă, cu toate că mici îndoiri ale flanșei roții nu produc, de obicei, nicio problemă, în special atunci când sunt utilizate anvelope cu cameră. Adăugarea unei camere ansamblului format din anvelopa și roata fără cameră este o alternativă mai ieftină decât aceea de a cumpăra o roată nouă, chiar dacă aceasta este deteriorată și se scurge aerul printre roată și anvelopa.

3. Pentru o anvelopă cu cameră, pneul trebuie scos de pe jantă. Utilizează șurubelnița cu cap plat pentru a îndepărta anvelopa de pe jantă, așa cum se procedează în acest videoclip. Imediat ce o parte a anvelopei este peste roată, cealaltă parte a anvelopei se va răsuci cu ușurință de pe roată. Rotește roata și repetă operațiunea pentru cealaltă parte a pneului. Ai grijă să nu strângi camera între șurubelniță și flanșa roții. O anvelopă fără camera poate fi deseori reparată prin lăsarea anvelopei pe roată și prin utilizarea unui petic. Este mult mai ușor să repari o gaură dintr-o anvelopă fără cameră fără a fi nevoie de un echipament profesionist. Iată un videoclip despre cum poți petici un cauciuc fără cameră. Imediat ce anvelopa este peticită și peticul este aranjat , anvelopa și roata sunt pregătite pentru a fi instalate înapoi pe roabă.

4. Imediat ce camera a fost îndepărtata, aceasta poate fi umflată și scufundată într-o găleată cu apă pentru a găsi sursa scurgerii. Bulele vor identifica chiar și înțepăturile ca de ac ale țepilor sau altfel de forme de deteriorare care sunt mai greu de identificat în mod normal. Suprafața din jurul găurii trebuie să fie cizelată cu ajutorul unui șmirghel fin sau a unei pile din lemn. Acoperă zona de reparat cu gel din cauciuc și aplică peticul. În cazul în care camera nu poate fi reparată și anvelopa este încă în stare bună, ia în considerare achiziționarea unei camere de înlocuire. O camera de roabă te va costa sub 10 $, deci o fracțiune din costul unei roabe noi sau chiar al unei noi anvelope și roți de roabă.

5. Din moment ce reparația camerei a fost efectuată în mod corespunzător, este timpul să instalezi anvelopa și camera înapoi pe roată. Mai întâi, introdu camera dezumflată în anvelopă și repoziționează o parte a anvelopei înapoi în roată. În acest moment, pentru o anvelopă cu cameră, va trebui să poziționezi supapa camerei în orificiul roții. Odată ce a fost aliniată în mod corect prima jumătate, cealaltă jumătate a anvelopei poate fi fixată pe anvelopă.

6. Pneul sau camera sunt acum gata să fie umflate la presiunea recomandată de producător și care este indicată pe laterală anvelopei. Desfă axul și strânge întreaga roată și anvelopa pe roabă.

Achiziționarea unor anvelope înlocuitoare dacă pneurile pentru roabă nu mai pot fi reparate

Dacă anvelopa roabei sau camera pneului sunt prea deteriorate sau uzate pentru a fi reparate, atunci cea mai bună opțiune este Euro-Cauciucuri.com, un site care îți oferă anvelope pentru roabe foarte ieftine. Aici o să găsești o mare varietate de cauciucuri pentru roabe la prețuri mici. Dacă știi care este dimensiunea anvelopei de care ai nevoie, poți găsi cu ușurință pneuri înlocuitoare, plasând mai apoi o comandă rapidă și convenabilă, cu transport direct acasă.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus