Parchează rapid și în siguranță cu ajutorul de parcare

Mai știi orele de la școala de șoferi, în care instructorul îți comanda, fără milă, să parchezi în cel mai strâmt loc posibil din parcare? În timpuri în care locurile de parcare sunt din ce în ce mai rare (și mai înguste), un ajutor de parcare poate fi de foarte mare ajutor. Totuși, înainte de a cumpăra orice fel de accesoriu pentru mașină, sistem de parcare sau orice altceva, ar trebui să afli mai multe informații despre acestea.

Calitatea camerei este crucială

Oamenii reacționează intens la stimulii vizuali iar producătorii accesoriilor de mașini (în special a senzorilor de parcare) și-au ajustat produsele în funcție de acest lucru.

Pentru a folosi un sistem de parcare, se montează o cameră în partea din spate a mașinii, care se activează doar atunci când începi să mergi cu spatele. Imaginile sunt transmise pe un display montat pe bord, cu cât mai bune, cu atât mai precis vei face manevrele de parcare. Calitatea camerei și funcționalitățile sale sunt astfel decisive. Este ideal ca această cameră, parte din sistemul de parcare să fie waterproof și să poată fi ajustată pe verticală, într-un unghi de 180. Mai mult, trebuie să poți vedea cu ușurință și eventualele obstacole situate în partea de jos a roților. Filmarea pe timp de noapte trebuie să fie și ea calitativă – pentru a-ți fi de folos seara sau noaptea.

Instalația sistemului de parcare este important – mai ales pentru vei putea dori pe viitor să upgradezi sistemul. De exemplu, exista sisteme de parcare cu senzori și cameră video care se montează pe plăcuțele de înmatriculare și astfel devin aproape invizibile. Aceste tipuri de sisteme pot fi cu ușurință înlocuite și conectate la lumina de marșarier.

Semnal sonor pentru obstacole

Cu senzorii de parcare ultrasonici, care sunt montați atât în partea din față a mașinii cât și pe cea din spate, vei primi semnale sonore, crescătoare, în funcție de apropierea de un obstacol. Apropierea de obstacol este semnalizată și prin semnale vizuale, printr-un display LED. Pe lângă senzorii ultrasonici, mai există și implementări ale tehnologiei radar. Avantajele acestor tipuri de sisteme:

  • Mai puțin efort tehnic
  • Fără senzori vizibili
  • Insensibilitate la undele ultrasonice

Printre singurele dezavantaje ale acestui tip de sistem este faptul că, pe timp de ploaie puternică, pot apărea erori de măsurare a distanței.

Nu uita totuși să te asiguri

Oricine vrea să parcheze mai confortabil poate opta pentru un sistem automatizat, cu senzori și cameră video. Acest lucru ia, practic, volanul din mâna șoferului – în primul rând, ajutorul de parcare poate recunoaște lungimea spațiului de parcare vizat de șofer. În acest moment, șoferul trebuie doar să urmeze instrucțiunile pentru a manevra perfect mașina în locul de parcare. Deși un asemenea sistem poate fi de ajutor, e important să nu te bazezi orbește pe această soluție. Nu uita să te asiguri singur, uitându-te în spate și având grijă să aproximezi singur manevrele. Acest lucru nu îți protejează doar jențile, ci te ajută să fii atent la ceilalți participanți la trafic și la mașinile lor. Nu uita că întotdeauna responsabilitatea este a șoferului.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus