Gibbs’ Quadski – 72 km/h pe apă și pe pământ

Până acum, Quadski este cel mai rapid vehicul din lume care merge și pe apă. Cel de-al nouălea prototip al inventatorului Alan Gibbs este pregătit să pună punct eșecurilor economice din curtea lui Gibbs și să aibă succes ca model intrat în producție.

Durează cinci secunde pentru ca Quadski să se transforme în vehicul nautic. Apeși un buton, roțile se strâng, iar jet ski-ul intră în acțiune. Viteza? Atât pe uscat cât și pe apă, noul vehicul creat de Alan Gibbs ajunge la 72 de km/h. Un motor moto (1.3 litri, 4 cilindri, 175 CP) al BMW AG care ține hibridul de 600 de kilograme al Quad și Jet Ski. Cu o lungime de doar 3.40 de metri, amfibianul este mic și agil, potrivit atât pentru pasionații de sport cât și pentru agențiile de protecție și pază sau alți profesioniști din apărare, conform declarațiilor lui Gibbs.

Quadski este cea de-a noua încercare a lui Gibbs

Quadski este cel de-al nouălea prototip dezvoltat de compania Gibbs Sports Amphibians în ceea ce privește amfibienii. Investiția? Peste 200 de milioane de dolari și aproximativ 15 ani de cercetare și teste au fost dedicați pentru a ajunge la ATV-ul amphibian care a intrat pe piața din Statele Unite in noiembrie (perfect sincron cu cea de-a 73-a aniversare a fondatorului companiei din Noua Zeelandă). Producătorul are peste 300 de patente înregistrate, pentru dezvoltarea vehiculelor de timp amfibian.

Din nefericire, succesul financiar al companiei se lasă așteptat. Predecesorul lui Quadski, o versiune Mazda denumită Aquada, nu a primit aprobarea pentru stradă din cauza lipsei airbag-urilor. Quadski însă este poziționat în categoria vehiculelor Off Road și aici legislația este mai lejeră.

O nouă modalitate de mișcare

Alan Gibbs descrie noul amfibian drept „o nouă modalitate de mișcare„ care este creată pentru “toți iubitorii de natură, pasionații de off-road, pescari și vânători“ și oferă “o combinație de performanță, siguranță, confort și versatilitate, toate, disponibile pentru prima dată în lume.”

Lansarea în Europa este planificată pentru 2014. Quadski ar trebui să fie disponibil în roșu, galben, albastru, argintiu și negru. Rămâne de văzut dacă noul vehicul va avea succes în producție sau va intra în istoria jucăriilor scumpe create de Gibbs. Până la urmă, totul depinde de disponibilitatea publicului lui Gibbs de a investi un buget măricel în noua lor experiență – aproximativ 30 000 de euro.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus