Sfaturi pentru vânzarea rapidă a mașinii: cum să-mi vând mașina?

Vrei să-ți vinzi mașina? Atunci citește articolul pentru a află ce este important de făcut atunci când îți vinzi mașina unei alte persoane.

Prețul

Nu ești sigur care este prețul pe care îl poți obține pentru "vechitura" din garaj? Aruncă o privire pe site-urile de schimburi auto online, unde vânzătorii specifică prețurile pentru mașinile comparabile ca model și vechime. Astfel de date îți oferă o bază solidă pentru negociere. O altă metodă de evaluare utilizată pe scară largă este lista Schwacke. Acest indice a reprezentat standardul de referință în determinarea prețurilor autoturismelor uzate începând cu anul 1957 și este utilizat în mod special de către dealeri și firmele de service auto. Cu toate acestea, căutarea pe lista Schwacke este oarecum incertă în privința furnizării unui preț corect. Dacă mașina ta nu prezintă nicio valoare, atunci o poți da întotdeauna înapoi producătorului. Producătorii de automobile sunt obligați prin lege să le preia pe cele vechi în vederea casării. Află totul despre depozitele de tip REMAT din apropiere. În caz contrar, este necesar să găsești un cumpărător. Sunt mai multe posibilități în acest sens.

Direct la distribuitorul auto

Dacă cumperi o mașină nouă de la un dealer auto, puteți, de asemenea, acesta poate accepta achiziționarea unei "vechituri" ca parte din plată. Prețul este, în general, puțin mai mic decât la alți distribuitori, dar întreaga procedură se efectuează într-o singură etapă. Și chiar și fără achiziționarea unui automobil, dealerul de mașini la mâna a două constituie o soluție avantajoasă. Acest lucru este valabil numai pentru mașinile care sunt relativ bine conservate și care pot fi revândute. Dacă mașina ta este sub limita normală la evaluare (are o valoare scăzută), atunci o poți vinde exportatorilor specializați. Aceștia oferă, de obicei, un preț destul de scăzut. Există, de asemenea, companii de la care poți obține o primă ofertă dacă o vinzi online, pe platforme cum este. Acordă o atenție deosebită acurateței datelor atunci când completezi formularul de înregistrare. De exemplu, dacă autovehiculul tău este semnificativ mai vechi decât limitarea maximă admisă în formular -"Construită în 2001 sau mai devreme", atunci prețul real oferit diferă semnificativ de prima ofertă online.

Publicitate online

Una dintre cele mai fiabile modalități de a găsi un cumpărător pentru mașină este un anunț bine conceput și postat pe o piață online. Informațiile și fotografiile bune te vor ajuta să ai parte de succes. Adaugă cât mai multe detalii în anunțul tău. Modelul, anul de fabricație, kilometrajul, puterea, numărul de proprietari anteriori, o listă a tuturor caracteristicilor echipamentului (cum ar fi trapa, faruri cu xenon) și toate informațiile despre starea mașinii trebuie să apară în conținutul anunțului. De asemenea, menționează dacă mașina are ASB standard sau ESP încorporat și închidere centralizată. Mașina are toate reviziile la zi? Când îi expiră ITP-ul (inspecția tehnică periodică)? Care anvelope sunt mai uzate? Orice daune sau defecte trebuie menționate în anunț. Acordă o atenție deosebită ortografiei. Spăla mașina și curăț-o înainte de a-i face fotografii.

Contractul de vânzare-cumpărare auto

În calitate de vânzător particular ești acoperit de un contract de vânzare-cumpărare negarantat. Pe lângă informațiile despre cumpărători și detaliile tehnice ale vehiculului, trebuie să ai în vedere daunele, locul și ora transferului și, dacă este necesar, obligația de a schimba sau anula cererea. În plus, răspunderea pentru defecte este exclusă, deci nu trebuie să răspunzi de defecțiunile vehiculului. Desigur, acest lucru nu se aplică dacă ascunzi cu bună știință pagubele despre care ai cunoștință. Exemple de contracte de vânzare-cumpărare auto pot fi găsite, de exemplu, în ADL sau în ADAC. Raportează vânzarea la Administrația Financiară de care aparții și la compania de asigurări cât mai curând posibil.

Se recomandă precauție maximă

Dacă un cumpărător interesat apare în mod neașteptat, acționează cu prudență. Nu te lăsa pradă presiunii de a semna contractul, mai ales dacă nu l-ai citit. Dacă este posibil, utilizează propriul contract. Desigur, poți refuza vânzarea dacă cumpărătorul a acceptat deja prețul, dar nu dorește să răspundă altor cerințe. Testarea mașinii ar trebui să fie permisă numai pe timpul zilei și numai dacă îl însoțești pe potențialul cumpărător. Roagă-l să-ți arate permisul de conducere. Nu preda cheile și hârtiile autoturismului până nu primești banii. Este decizia ta de a livra mașina înainte de a raporta vânzarea. Gândește-te că mașina va continua să figureze pe numele tău, tu îi vei plăti asigurarea RCA, taxele și amenzile până în momentul în care proprietatea asupra mașinii este transferată complet. Dacă cumpărătorul nu face acest lucru conform înțelegerii, se va obliga să suporte el costurile. Asigură-te să îl informezi din timp pe cumpărător, astfel încât acesta să poată aduce un formular de radiere din evidență a autovehiculului. În același timp, poți merge împreună cu cumpărătorul la Administrația Financiară și să reînregistrați mașina.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus