9 lucruri pe care toți șoferii trebuie să le știe despre anvelope

Mașinile de astăzi sunt dotate cu o serie de caracteristici impresionante. Controlul stabilității. Asistență la drum. Motoare tot mai puternice. Dar, indiferent de tehnologia cu care este echipată mașina ta - anvelopele sunt cele care o conectează cu asfaltul, ceea ce face construcția și întreținerea lor esențiale pentru un condus sigur și eficient.

Deci, ce trebuie să știi despre cauciucurile mașinii? Urmărește aceste informații utile:

· Tuburile supapelor sunt esențiale . Aceste capace mici de pe supapă ajută la menținerea unui mediu lipsit de umezeală și murdărie, precum și ajută la asigurarea unei etanșări suplimentare a miezului supapei, la menținerea aerului în anvelope și își aduce contribuția la menținerea presiunii în pneuri.

· Verifică manualul mașinii . Presiunea adecvată a pneurilor este importantă pentru siguranța, performanța și economia de combustibil și poate prelungi durata de viață a anvelopei prin reducerea nivelului de uzură neuniform. Dar nu nu trebuie să verifici partea laterală a anvelopei pentru a descoperi aceste informații. Acolo este indicată presiunea maximă permisă pentru cauciuc. Presiunea adecvată de umflare poate fi găsită doar prin verificarea manualului de utilizare al autovehiculului sau a tăbliței care se găsește pe ușa de acces a șoferului, pe caroserie sau pe ușa de la compartimentul de alimentare cu combustibil.

· Ferește-te de umflarea scăzută a pneurilor. Chiar și atunci când anvelopele arată că sunt corect umflate, ele pot fi umflate la un nivel inferior, cu până la 50%. Acest aspect poate duce la defectarea pneurilor, iar anvelopele care sunt mai puțin umflate cu 8 lb / inch (PSI) sau mai mult pot crește consumul de combustibil cu 4%.

· Condițiile atmosferice contează . Temperatura exterioară poate afecta presiunea din anvelope mai mult decât te-ai putea aștepta. În medie, experții spun că presiunea în pneuri scade cu aproximativ 1 PSI pentru fiecare scădere a temperaturii de 10 grade Fahrenheit/ 12 °C. Schimbarea anotimpurilor este un memento bun pentru a verifica presiunea din penuri.

· Anvelopele tot anul comparati preturile au limite . Anvelopele tot anul comparati preturile sunt destinate pentru vremea moderată pe tot parcursul anului. Montează anvelope de iarnă pentru a face față condițiilor meteorologice severe de iarnă!

· Verificarea căii de rulare este simplă . Calea de rulare a anvelopei trebuie să fie mai mare de 2/32 centimetri.

· Aventurile off-road necesită anvelope de teren . Anvelopele normale de drum pot oferi în mod ocazional suport pentru un traseu de tip pietriș sau pe un drum cu macadam, dar atunci când te aventurezi pe trasee de off-road, vei avea nevoie de ceva mai solid, care a fost proiectat pentru utilizarea pe terenurile accidentate.

· Anvelopele trebuie verificate periodic . În fiecare lună și înainte de a pleca în călătorii lungi pe șosea, efectuează această procedură de verificare de rutină: verifică presiunea din anvelope, verifică adâncimea benzii de rulare și verifică starea generală a anvelopelor pentru a vedea dacă prezintă tăieturi, fisuri, despicături, găuri, o uzură neregulată și umflături.

· Cunoaște limitele anvelopelor tale . Dacă ești mai degrabă tipul de conducător auto care utilizează pedala de accelerație decât frâna de serviciu, atunci alege anvelopele proiectate pentru a oferi performanțe ridicate, care au o bună aderență și manevrabilitate sporită.

Lăţime: Înălţime: Diametru:
Viteză:

Pe măsură ce autovehiculele avansează în a fi din ce în ce mai high-tech, nu uita că selectarea anvelopelor potrivite și menținerea acestora într-o formă bună de exploatare sunt două dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a te menține în siguranță pe șosea.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus