Evenimentul Spring Classic, locul de întâlnire al pasionaților de mașini vintage

Evenimentul va avea loc între 18 – 20 mai, în California și este un eveniment care include o cursă de mașini vintage, care aduce laolaltă cele mai spectaculoase modele de autovehicule de acest tip din anii ‘70, ’80 sau ’90. Printre iubitorii de mașini de epocă, evenimentul anual este extrem de cunoscut, mai ales că în fiecare an au ocazia să intre în contact cu foarte multe informații care țin de istoria mașinilor.

Show-ul Spring Classic are două direcții, una fiind expoziția de modele de mașini vintage iar cealaltă, cursa de vehicule. Evenimentul va acoperi și o expoziție a unor modele de motociclete cu tradiție, care va număra un număr superior de modele, față de ediția din 2017. Această zonă din cadrul evenimentului va fi și spațiul în care vor fi expuse indicatoare vechi pentru motociclete și alte obiecte memorabile din istoria curselor. Vor exista și premii pentru cele mai frumoase motociclete expuse sau pentru cea mai bună motocicletă de curse.

Ce mai e de știut despre Spring Classic?

Spring Classic este un eveniment care a avut prima ediție în 2013 și a devenit mai apoi extrem de popular. În cadrul evenimentului sunt expuse mașini care sunt mai vechi de 20 de ani și include și locații dedicate istoriei motorsport. Organizatorii evenimentului pregătesc traseele pentru cursă cu o atenție sporită, având în vedere condiția drumurilor din regiunea în care are loc Spring Classic. Toți participanții primesc un ghid numit Route Book, cu informații despre toate traseele active pe parcursul evenimentului însă traseele nu sunt restrictive – dacă participanții vor să devieze de la liniile prestabilite, o pot face fără probleme.

Locul perfect pentru o cursă de mașini – Mazda Laguna Seca

Evenimentul Spring Classic are loc la Mazda Laguna Seca, California. Locul este considerat o parte importantă din regiunea Monterey pentru ca este foarte cunoscut datorită istoricului de traseu de curse de mașini. O informație interesantă, care poate fi o surpriză, este faptul că zona nu folosește investiții de capital pentru a se dezvolta ci totul este făcut pe cheltuiala celor care beneficiază de îmbunătățirea locală. Locul este unul perfect pentru a desfășura un eveniment de asemenea anvergură, un weekend dedicat mașinilor vintage.

Participanții la Spring Classic

Spring Classic este cu adevărat o oportunitate de a vedea, într-un singur weekend, mașini de cursă unice. Unul dintre cei mai interesanți participanți este 1966 – 1972 Trans-Am 2.5 litri.

Seria Trans-Am a fost creată în 1966 de către Sports Car Club of America. Compania mai era cunoscută și ca Trans-American Sedan Championship. Cu timpul, seria și-a schimbat numele de câteva ori – unele nume aveau legătură cu sponsorii din perioada respectivă, altele nu. Este de notat că în 2017, unul dintre cei mai importanți producători de anvelope, Pirelli, a devenit distribuitor exclusiv al seriei Trans Am. Simultan, producătorul de anvelope a devenit și sponsor. Echiparea mașinilor cu anvelopele Pirelli P Zero a avut un impact asupra performanței mașinii în ceea ce privește viteza și lap time-ul.

Alte grupuri de racing care vor participa la show-ul din California sunt Formula Atlantic, Formula B și Formula C, Stock cars, Formula Ford, Can-Am, etc.

Un eveniment memorabil – Nitro Revival

Nitro Revival e considerat unul din cele mai așteptate părți componente ale evenimentului din primăvară și se anunță un show de neratat, care va reaminti tuturor informații prețioase despre istoria mașinilor vechi, clasice, de cursă. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă un număr mare de vehicule vintage și nitro, îmbunătățite. În plus, pasionații de mașini vintage de cursă vor avea șansa să se întâlnească, în cadrul Nitro Revival, cu personalități importante din lumea racing-ului. Nitro Revival este planificat pentru a doua zi de Spring Classic, pe 19 mai și va include activități interesante printre care activități sportive și expoziții.

Evenimentul readuce la viață cele mai bune momente din viața bolizilor pe benzină într-un moment în care istoria este readusă la viață prin vehicule restaurate, care arată impecabil, o adunare unică a celor mai bune idei legate de mașinile de curse. Organizatorii spun că au pregătit inclusiv un final spectaculos al evenimentului – imaginează-ți sunetele motoarelor pornite ale mașinilor vintage, la unison, care să se audă în toată peninsula Monterey și vei avea un indiciu pentru a afla despre ce tip de surpriză este vorba.

Steve Gibbs, producătorul show-ului Nitro Revival, spune că Nitro Revival este un show de mașini neconvențional. Vehiculele unice sunt adunate de pe tot continentul – America și Canada, pentru a marca această zi specială. Laguna Seca este considerat cel mai bun loc pentru a organiza show-ul Nitro Revival. Istoria drag racing-ului este bogată și vie și există foarte multe acțiuni în cadrul evenimentului care susțin această idee.

Nitro Revival invită toți pasionații de mașini și curse de mașini să fie prezenți la acest eveniment unic, care ține trei zile și are loc într-o regiune atât de pitorească precum Monterey. Cele 11 grupe care numără aproximativ 200 de mașini, modele perfect loiale perioadelor istorice respective, care vor intra pe o parte dintr-un traseu care are peste 3000 de km, și includ de la Can-Am 1966 – 74 stock cars până la expoziții istorice de motociclete.

Gill Campbell, care are funcția de vice președinte responsabil cu evenimentele Mazda Raceway este încrezător în faptul că cei care au o dragoste profundă față de mașinile vechi, activități legate de acestea și distracție se vor bucura maxim la evenimentul din primăvară, pentru că Nitro Revival are de oferit foarte multe, indiferent de vârsta participanților. Nu contează dacă-ți plac mașinile vechi, bolizii clasici sau motocicletele puternice, este un eveniment pe care trebuie să-l urmărești. 

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus