Ce ar trebui să știi despre rotația anvelopelor pe autovehiculul tău!

Pentru a te bucura de caracteristicile optime de conducere, Continental recomandă montarea acelorași anvelope pe toate roțile autoturismului. Cu alte cuvinte, anvelopele de aceeași marcă, dimensiuni și căi de rulare asemănătoare, indicele de încărcare și simbolul vitezei trebuie să se potrivească în întregime. Este deosebit de important că indicele de încărcătura, dimensiunea, indicatorul și simbolul vitezei anvelopei să fie în conformitate cu specificațiile producătorului autovehiculului pentru toate pozițiile roților.

În multe țări, aceasta este o cerință legală. Conducerea vehiculului cu un mix necorespunzător de dimensiuni ale anvelopelor, compoziții și niveluri de viteză poate fi periculoasă și ilegală. Urmează recomandările producătorului mașinii și / sau solicita sfatul unui specialist calificat în pneuri dacă te gândești să-ți dotezi autoturismul cu anvelope de dimensiuni diferite, construcții, indici ai încărcăturii sau niveluri de viteză.

De ce este benefică rotația anvelopelor?

Pentru a obține o uzură uniformă și pentru a maximiza durata de viață a benzii de rulare, anvelopele tale trebuie rotițe în mod regulat. Urmează recomandarea producătorului vehiculului pentru modelul și intervalul de rotație. Dacă producătorul nu specifică altfel, Continental recomandă rotirea roților pe osie la intervale regulate. De exemplu, la trecerea de la anvelopele de vară la anvelopele de iarnă sau la intervalele de kilometraj între 5000 km și 10000 km sau mai devreme, dacă începe să apară uzură inegală a benzii de rulare.

Lăţime: Înălţime: Diametru:
Viteză:

În cazul în care anvelopele încep să prezinte uzură inegală a benzii de rulare, solicită persoanei de la service să verifice și / sau să corecteze orice aliniere necorespunzătoare a roții vehiculului sau orice altă problemă de ordin mecanic. Pneurile de rezervă de dimensiuni reduse (nu piesele de schimb temporare) de aceeași dimensiune și de aceeași construcție că și anvelopele de contact cu solul trebuie incluse în rotirea pneurilor. Verifică întotdeauna și reglează presiunea de umflare a penurilor de rezervă de dimensiuni mari atunci când le încorporezi în procesul de rotație.

Ajustează presiunea de umflare a anvelopei conform recomandărilor producătorului vehiculului pentru noua poziție a roții (presiunile anterioare și posterioare ale anvelopei pot fi diferite). Rotirea anvelopelor poate afecta sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope (TPMS). Consultă manualul de utilizare al autoturismului sau un specialist calificat de la un service autorizat pentru a efectua ajustările sau recalibrarea corespunzătoare a sistemului.

Pot să rotesc diferite mărci de anvelope și modele diferite de rulare pe autovehiculul meu?

Îți recomandăm ca aceleași anvelope să fie montate pe toate pozițiile roților vehiculului. Dacă, totuși, datorită disponibilității sau considerentelor economice este necesară rotația, este permisă mixarea anvelopelor cu modele ale benzilor de rulare, atât timp cât aceleași modele de șabloane și mărci sunt montate pe aceeași axă. De asemenea, este posibil să se mixeze indicele de încărcare și simbolul vitezei, atâta timp cât indicii de sarcină și simbolurile de viteză depășesc recomandările minime ale constructorului vehiculului (sarcină suplimentară față de sarcina standard). În astfel de cazuri, anvelopele cu o valoare mai mare trebuie montate pe puntea din spate a automobilului.

Pot fi rotite pneuri cu adâncimi ale benzii de rulare diferite?

Dacă se decide numai înlocuirea a 2 pneuri pe autovehiculul tău, atunci anvelopele noi vor avea probabil o adâncime mai mare decât cea rămasă pe vehicul. Mixarea diferitelor adâncimi ale benzii de rulare este permisă în general. Producătorii din industria anvelopelor recomandă montarea anvelopelor noi pe puntea din spate.

Montarea acestor anvelope cu aderența mai ridicată pe puntea din spate este recomandată, în general, pentru a preveni posibila apariție a supravirarii și pierderea stabilității vehiculului pe suprafețe alunecoase. Unii producători de mașini recomandă instalarea celor mai noi anvelope pe puntea din față. Consultă producătorul auto și / sau specialistul în pneuri pentru informații suplimentare.

Excepția pentru componentele aprobate pentru anvelope mixte

Unele vehicule pot fi livrate din fabrică echipate cu pneuri de dimensiuni diferite, montate pe puntea din față și din spate. Pentru aceste componente aprobate pentru anvelope mixte, trebuie să urmezi recomandările producătorului mașinii.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus