Când este cel mai bun moment din an pentru efectuarea schimbului de ulei la mașină?

Întreținerea autovehiculului este unul dintre cele mai importante lucruri de reținut atunci când vine vorba despre menținerea vehiculului în siguranță pe drum. Schimbarea uleiului este un element esențial al întreținerii de rutină a vehiculului. Realizarea în mod periodic a schimbului de ulei, în conformitate cu specificațiile producătorului autoturismului, poate contribui la asigurarea unei vieți îndelungate și sănătoase a autovehiculului. Desigur, în timp ce poți realiza că schimbul de ulei este important, este posibil să nu înțelegi de ce este atât de importante.

De ce ar trebui să efectuezi în mod regulat schimbul de ulei la mașina ta?

Schimbul de ulei joacă un rol esențial în menținerea funcționării impecabile a motorului. Acest lucru se datorează faptului că motorul autovehiculului are multe părți care se află într-o mișcare continuă în momentul în care mașina se află în deplasare. Atunci când motorul funcționează, piesele sale se mișcă și se freacă una de cealaltă. Această mișcare și forța generată creează căldura care - dacă nu este tratată în mod corespunzător- poate provoca daune. Uleiul lubrifiază motorul și absoarbe această căldură, asigurând buna funcționare a pieselor interne ale motorului, într-o armonie perfectă, fără ca acestea să se supraîncălzească.

Din păcate, în timp, uleiul din motorul mașinii va începe să se descompună - acesta caracteristică reduce capacitatea acestuia de a lubrifia piesele motorului și de a absorbi căldura. Este important să schimbi uleiul de motor înainte ca acesta să se descompună și să provoace probleme cu un potențial catastrofal pentru motor.

Acum că ai înțeles de ce este important, este timpul să afli și când este indicat să schimbi uleiul!

În general, se recomandă că uleiul să fie schimbat la fiecare 5.000 - 10.000 km parcurși de către autovehicul sau la fiecare patru luni. Urmarea acestui program te va ajuta să-ți păstrezi vehiculul în cea mai bună stare posibilă, oferindu-ți în același timp și libertatea de ați alege momentul care este cel mai avantajos pentru ține pentru a schimba uleiul.

Combină revizia auto de primăvară cu cea a schimbării uleiului!

Condusul pe timp de iarnă poate fi dificil pe vehiculul tău. Temperaturile scăzute, sarea și zăpada puternică sunt doar câteva din lucrurile care pot influența performanța acestuia. De aceea, odată ce anotimpul geros a luat sfârșit, este important să-i oferi vehiculului tău o operațiune de reîmprospătare pentru a-l pregăti pentru sezonul de vară. În momentul în care te oprești la service-ul tău local expert, îți putem oferi o programare în vederea unei revizii de sezon pentru mașina ta, care include:

  • Inspectarea curelelor și a furtunilor
  • Verificarea ștergătoarele de parbriz
  • Verificarea rezistenței bateriei
  • Verificarea nivelurilor de răcire a termostatului
  • Testarea sistemului de climatizare și A / C
  • Verificarea suprafețelor și presiunii din anvelope
  • Și multe altele!

În plus, îți putem schimba uleiul de motor, cu unul care este proaspăt și care îți va menține vehiculul pe drum toată vara! 

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Raspunde la: {{replyComment.author}}
Toate campurile sunt obligatorii
Comentariul a fost trimis cu succes

In sus